O NAMA

- KRUNA ČOKOLADE -

Nakon godina proučavanja umetnosti ručnog pravljenja malih serija vrhunskih tamnih čokolada, osnivač Nikola Marković vratio se u svoj rodni grad Novi Sad iz Čikaga te, sada već davne, 1998. godine da ovde otvori sopstvenu kompaniju slatkiša. Njegove kreacije bile su rezultat godina učenja kod majstora proizvođača slatkiša širom Amerike. U aprilu 1988, tada mladi proizvođač slatkiša, otvorio je svoju prvu prodavnicu “The Crown” sa svojom suprugom Marijom. Vrativši se ovde rešili su da zadrže pređašnje ime firme, jednostavno ga prevodeći na srpski jezik i tako nastaje – Kruna!


Danas je Kruna nagrađivana čokoladna kompanija druge generacije. Suosnivačima Nikoli i Mariji se pridružuje njihovo dvoje dece, Aleksandra i Nemanja. U srcu kompanije je porodica proizvođača slatkiša koji rade zajedno sa talentovanim osobljem zanatskih čokolada sa preko 100 godina kombinovanog iskustva u konditorskoj industriji. Iskustvo od nekoliko decenija, odabir najkvalitetnijih sastojaka kao i neprekidna opredeljenost za usavršavanje i praćenje svih tehnoloških i tržišnih trendova, učinili su Krunu simbolom ukusne čokolade, namenjene istinskim ljubiteljima iste.

Čokolade se ručno ukrašavaju jedna po jedna, sa izuzetnom pažnjom na detalje. Naš tim koristi sastojke svetske klase i održava minimalni standard Fair Trade Certified™ za našu čokoladu i šećer. Koristimo samo pravi puter, svežu pavlaku za šlag, šećer od trske, prirodne arome i voće, vrhunske orašaste plodove i RSPO palmino ulje. Naša porodica voli čokoladu i verujemo da imamo jednu od najtalentovanijih grupa čokoladnih entuzijasta u Srbiji, ako ne i šire, koji su posvećeni ručnoj izradi vrhunskih čokolada. Zadovoljstvo nam je i čast da ručno pravimo vaše čokolade, jednu po jednu!

Pratite nas na društvenim mrežama

Shopping Cart